Pikaseen käytiin Hippulaisen kans ottamassa tiellä avoimen luokan liikkeitä. Ensin seuraamista pikku pätkiä niin että paikka ja kontakti pysyi, sen jälkeen seuraamista eriasteisin käännöksin. Ihan kivasti seurasi mutta makupalalla palkatessa välillä puuttuu se innokkuus.

Sitten kokeilin pitkästä aikaa avoimen luokan luoksetulon. Käytin nyt myös käsimerkkiä suullisen käskyn mukana kun en muistanut milloin viimeksi olin ottanut sen "oikein". Liikkui käskyn jälkeen jonku verran, joten treeniä siihen ja lelupalkka ehottomasti.

Sitten otettiin kerran avoimen luokan liikkeestä maahanmeno ja liikkeestä seisominen. Maahanmeno oli nopea ja pysyi paikallaan kun menin muutaman metrin Hipan taakse. Ai että se osaa! Hyvin pysähtyi myös seisomaan ja ohi mennessäni palkkasin makupalalla, ettei vaan käänny perään ja niin se pysyi kuin pysyikin, nätisti odotteli mua vierelle eikä edes yrittänyt istua ennakkoon. Perusasentoja harvemmin treenaan samaan aikaan, se kun osaa ne kuitenkin ja alkaa vaan ennakoimaan jos niitä turhaa ottaa.

Lopuksi otettiin kaukokäskyjä. Menin kymmenen askelta Hipan poispäin ja niin se meni heti maate ja nousi käskystä istumaan, toistin pari kertaa ja palkkasin. Hippulainen on mennyt eteenpäin selvästi, kestää olla jo normaali etäisyys ja tekee siltin :) Sen jälkeen mentiin takas pihalle ja nakkasin loput makupalat nurmikkoon ja niitä se jäi sinne nuuskuttelemaan.